Friday 6 September 2013

Iubirea e mereu acolo...


Dragostea nu durează nici măcar 3 ani, noi studii spun că nu ține decât 2 ani, iar cei care iubesc și după 10 sunt bolnavi cu capul la propriu. Tot studiile arată că entuziasmul, în orice tip de activitate, este prezent maxim 2 ani. Mă întreb dacă nu cumva am uitat de acea iubire - mister care a constituit dintotdeauna virtutea ideală în orice sistem religios sau filosofic și am înlocuit-o, din comoditate, cu alte procese care sunt mai accesibile unui microscop dintr-un oarecare laborator. Asta ar fi pierderea cea mai mare pentru umanitate, eșecul cel mai rușinos... Omul poate fi supus celei mai amănunțite cercetări sub cele mai performante și necruțătoare lupe, dar n-ai cum să explici un singur lucru la el - iubirea. Dar oare chiar avem nevoie de o definiție, de cunoașterea ei completă, oare actul autentic al iubirii ne cere astfel de lucruri?

Eu știu un singur lucru despre iubire - nu cere nimic altceva decât Autocunoaștere. Toate celelalte ingrediente reies dintr-o permanentă autocunoaștere - un proces care nu sfârșește decât odată cu noi. Să te cunoști atât de bine pe tine, să te trăiești atât de profund încât uniunea cu celălalt să nu mai însemne pur și simplu aproprierea fizică, intimă... Doar așa surpriza, miracolul și noutatea primei întâlniri este trăită iarăși și iarăși, în fiecare zi, până la adânci bătrâneți.

O relație de iubire nu este un obiect de înlocuit atunci când te-ai plictisit, ci o trăire, o stare în care te regăsești indiferent de necazuri sau gânduri negre, iar pentru ca aceasta să dureze, să fie mereu acolo pentru tine, așa cum este soarele, mereu acolo pentru noi, nu te opri nicicând să explorezi... în tine și în cel de alături, căci nu merităm decât viața pentru care luptăm...

No comments:

Post a Comment